dimarts, 29 de novembre del 2011

Diferencies entre l'obra teatral i el musical de Mar i Cel


-La primera escena del musical surten el rei i el bisbe que mantenien una coversacio sobre la expulsió dels moriscos, i discuteixen entre tots i a l'obra de Guimerà no surt.
El musical té escenes que a la novel·la no surten, al princpi del musical Saïd li ordena als cristians que li donini totes les joies o les coses de valor que tenen.També cuan els cristians surten de on els tenen ficats, i els pirates intenten abusar de les cristianes, però al final no poden perque ve en Saïd i els fa fora a tots, i s'enfada perque els hi havia prohibit, pero ells ho van far igualment.Carles al musical li dispara a Saïd i Blanca es posa al mig, per evitar que li doni a Saïd i acaba morint a diferencia de l'obra que és totalement diferent. Es poden trobar moltes diferencies en tota l'obra. L'escena que podem dir que es mes diferent i important alhora es el final ja que al musical.

-Respecte als personatges, al musical n'hi han més que a l'obra, ja que per exemple hi ha una noia que representa a la germana de Blanca, i un Grumet jove que adquireix un paper important al musical. Respecte als altres personatges son els mateixos però hi ha petits canvis a la manera de ser o a detalls de la vida del personatge com per exemple Ferran al musical no és tan bona persona com a l'obra, Hassen traeix a Saïd al final del musical, i Carles té com a treball ser Virrei de València.

-Doncs la meva conclusió és qualsevol obra de teatre que s'adapti a un musical sofrirà canvis, tant de personatges,actes,escenes,com de decorat ja que a l'obra tota la història transcorre a dins del camarot, en canvi al musical la història també transcorre a la coberta del vaixell.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada