dilluns, 19 de març del 2012

Baudelaire i els simbolistes

"El poeta maleït". Va ser un dels poetes més influents del segle XIX degut a la seva vida de bohèmia i als seus extrems. Poeta crític i també traductor francès. Charles-Pierre Baudelaire va nèixer a Paris l'any 1821 i va morir jove, a l'any 1867. Va ser un poeta i traductor francés. Va ser criat per la seva serventa de la família. La seva mare es va casar per conveniència amb un veí, que havia estat el seu amant, am qui Baudelaire mai va tenir una bona relació. A l'any 1840 es va matricular a la facultat de Dret de Paris. La seva vida començar a ser despreocupada, amb les drogues i als ambients bohèmis que freqüentava. Un any més tard va començar a participar en els cercles literaris i artistics i va destacar aviat com a crític d'art. També va ser pioner en el camp de la crítica musica i va raduir poesies d'autors com per exemple Edgar Allan Poe.
La relació que té Màrius amb Baudelaire és que els dos pertanyen al mateix corrent artistic, pero el que els diferencia, és que Baudelaire va ser un dels primers impulsadors, i Màrius Torres va seguir els seus pasos, el va agafar com a model i és va inspirar en ell per a les seves obres. Partint del poema Les flors del mal.
Charles Baudelaire es caracteritza per la musicalitat en els seus poemes, l'immortalitat de l'art, per l'ús d'un vocabulari religiós, ús d'imatges i analogies, sinestèsies, al·legories, i per tractar amb l'infantesa com a paradís perdut.Totes aquestes característiques les podem veure en l'obra de Màrius també, per l'inspiració d'ell en Baudelaire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada